docent-APK

Als docent/ leerkracht/ trainer loop je tegen van alles aan in de klas (en de bredere organisatie). Elk ding op zichzelf niet zo’n punt. Alles bij elkaar maakt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, en je je eigen oplossingsvermogen niet eens meer kan aanspreken.
Misschien is de docent-APK iets voor jou?

Voorbeelden van situaties waar we mee aan de slag kunnen:

  • in de klas voel je waardering, maar al die randtaken?!
  • je ziet dat het “goei jong” zijn, maar hun gedrag !@#$%%^
  • hoe beweeg je je in het docententeam als jonge docent?
  • je hebt een eigen stijl als docent, anders dan anderen. Hoe help je studenten in hun verwachtingsmanagement over jou? 
  • welke taken zijn voor jou corvee en waar word je blij van, en hoe kan je binnen het team bespreekbaar maken?

In deze sessies combineer ik mijn ervaring als toegepast onderwijskundige/ docentencoach met reiki. Kenmerkend voor mijn werkwijze is dat je zowel concrete handvatten krijgt om meteen iets anders te doen naast dat je werkt aan je langere termijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Voorjaar 2024 bied ik 5 mensen uit PO, VO en MBO de mogelijkheid gebruik te maken van de individuele docent-APK van 3 sessies voor de prijs van een reiki sessie (57,50 incl. btw) en een review.

Voor docenten in het HO vraag ik een uur onderwijskundig advies (85 euro ex. 21% btw) en een review.

In beide gevallen is een kennismakingsgesprek/ intake fijn.

Jacqueline over mij:

“Een jaar lang werkte er naar toe. In drie kwartier moest ik gaan laten zien wat ik kon. Susan gaf me rust onder de voeten, gaf me praktische, helpende tips, liet me het vertrouwen zien dat ik in me had. Tot mijn verbazing kreeg ik er zelfs zin in. Zo lukte het me drie kwartier schitteren toen het erop aan kwam. Dankjewel Susan, jij hielp me het beste in mezelf naar boven te halen ♥️”

Nienke Gottenbos over mij:

“Fijn om met Susan te sparren over mijn lesdagen! Ik liep vast omdat ik zoveel informatie over te brengen had, dat het noodgedwongen alleen maar ‘zenden’ werd. Aan het einde van de dag waren de studenten dan ook helemaal vol, en ik helemaal leeg… Susan heeft meegekeken op meerdere lagen: didactisch, sociaal, maar ook in de energie van de dag en in de groep. Ze heeft een heldere analyse gemaakt van wat er anders kon en heeft die met mij besproken en ook naar me gemaild. Samen met de tips voor interactie, rustpunten en energizers heeft iedereen nu energie over na een lesdag, inclusief ikzelf!”